Početna Predsjedništvo Dokumenti O udruzi   Pristupnica

Linkovi
Web povezuje ljude Grad Belišće


 

UDRUGA UMIROVLJENIKA I STARIJIH OSOBA

BOŽIĆNA ČESTITKA 23.12.2017
Slika

"I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI" 16.11.2017

SlikaSlika

UDRUGA HVIDR-a BELIŠĆE POZIVA GRAĐANE, HRVATSKE BRANITELJE I STRADALNIKE DOMOVINSKOG RATA GRADA BELIŠĆA I VALPOVŠTINE DA SE U PETAK, 17. STUDENI 2017. U ŠTO VEĆEM BROJU PRIDRUŽE PALJENJU SVIJEĆA U ZNAK SJEČANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991.

PALJENJE SVIJEĆA ORGANIZIRANO JE U VALPOVU I BELIŠĆU:

17:30 sati - Valpovo, Trg Kralja Tomislava

18:30 sati - Belišće, Park hrvatskih dragovoljaca

ISKRENO SE RADUJEMO VAŠEM  ODAZIVU.17:30 sati - Valpovo, Trg Kralja Tomislava
18:30 sati - Belišće, Park hrvatskih dragovoljaca

17:30 sati - Valpovo, Trg Kralja Tomislava
18:30 sati - Belišće, Park hrvatskih dragovoljaca

 


Izložbom radova „Belartovaca“ započeo Mjesec hrvatske knjige u Valpovu 19.10.2017

Slika

Izložbom slikarskih radova članova Udruge Bel-Art sinoć je u Gradskoj knjižnici i čitaonici započeo Mjesec hrvatske knjige.

Ovom izložbom, koja obuhvaća 22 rada u raznim tehnikama, započet je niz programa organiziranih u povodu Mjeseca hrvatske knjige, a podrazumijeva izložbe, književne susrete i radionice iz različitih djelatnosti.

Izložbu je otvorio ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Zvonko Barišić, a svečanu su prigodu, svojim nastupom uveličali pjesnici Kornelija Fešiš i Jozo Bogdanović te glazbenik Predrag Matijanić.

Već u petak, 27. listopada program se nastavlja predstavljanjem Ilustriranog leksikona joge, Domagoja Orlića.


UDRUGA UMIROVLJENIKA I STARIJIH OSOBA ORGANIZIRA JEDNODNEVNI IZLET U VARAŽDIN NA ŠPANCIR FEST 11.08.2017

Slika

O B A V I J E S T 

JEDNODNEVNI IZLET U PREKRASNU BAROKNU PRIJESTOLNICU - VARAŽDIN

Udruga Umirovljenika i Starijih Osoba grada Belišća organizira jednodnevni izlet u Varaždin,  na „Špancir fest“.

-       Datum polaska:  26.  kolovoza 2017.  ( subota)

-       Vrijeme polaska:  6,00 sati

-       Vrijeme povratka:  20,00 sati ili po dogovoru

-       Mjesto polaska:  Belišće – autobusni kolodvor

-       Cijena izleta:  100,00 kuna.

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE: prijevoz udobnim turističkim autobusom prema programu.

Prijava se može izvršiti do 23. kolovoza u prostorijama Dnevnog boravka, u Domu umirovljenika Belišće, Vijenac J. J. Strossmayera 67. svakim radnim danom od 9,00 do 19,30 sati ili na kontakt telefon:

-    IVKICA PAVLOVIĆ – 095/ 6629 688

 

-    PAVO MILEKIĆ – 099/6909 114

IDEJA ZA SAVRŠEN VIKEND:

Stari Grad Varaždin - prekrasna utvrda za koju se vjeruje da potječe iz 12. stoljeća. Izvrsno je očuvana kroz burnu povijest i brojne ratove, a danas je sastavni dio Gradskog muzeja.

Varaždinsko groblje stvarano vizionarskom dušom Hermana HALLERA, nije samo počivalište mrtvih već svojevrsni biser parkovne arhitekture i spomenik prirode.

Povijesna jezgra grada je ono što Varaždni razlikuje od drugih gradova. Bogata urbana sredina sastoji se od brojnih palača i vila iz doba baroka i secesije te ima jednu od najstarijih gradskih vijećnica.

PROGRAM JEDNODNEVNOG IZLETA:  

-       Polazak autobusom sa autobusnog kolodvora Belišće u 6:00 sati – vožnja do VARAŽDINA.

 

-       Po dolasku, obilazak i razgledanje gradske jezgre: GRADSKO GROBLJE, BAROKNE

 PALAČE, - BAROKNE CRKVE, GLAVNI TRG…

 

-       Razgled STAROG GRADA u kojem se nalazi MUZEJ s tri stalna postava u tri muzejska odjela: Kulturno-povijesni, Galerija starih i novih majstora i Entomološki odjel. 

Ostatak  dana i poslijepodneva, uživanje u programu Š P A N C I R   F E S T A!


 

 

 


Više
Rezultati natječaja Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata 17.05.2017

 

Slika

 

Iz Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, uvažavajući uvjete natječaja, odobreno je 4.834  stipendija za školsku odnosno akademsku godinu 2016./2017.

Na Natječaj za dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2016./2017. ukupno je pristiglo 6.074, a odobreno 4.834 stipendija kandidatima čije su prijave zadovoljile formalne uvjete Natječaja.

Ugovori o stipendijama bit će poslani na kućne adrese do kraja svibnja.

Sve dodatne informacije u svezi natječaja mogu se dobiti na broju telefona: 01/3657-953 ili na mail: stipendije@branitelji.hr.


ODOBREN PROJEKT DNEVNOG BORAVKA ZA STARIJE OSOBE GRADA BELIŠĆA 19.04.2017

Slika

Slika

Obavještavamo umirovljenike i starije osobe Grada Belišća da početkom mjeseca svibnja 2017. godine nastavlja s radom „Dnevni boravak za starije osobe grada Belišća“ koji će Udruga umirovljenika i starijih osoba (UUiSO) kao nositelj projekta zajedno s partnerima, Maticom umirovljenika grada Belišća i Gradom Belišćem provoditi u Domu umirovljenika Belišće, Vij. J.J.Strossmayera 67. u razdoblju od 01. svibnja do 31. prosinca 2017. godine.

Projekt dnevnog boravka za starije osobe koji će financirati Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Udruga umirovljenika i starijih osoba i Grad Belišće  usmjeren je ka unaprjeđenju kvalitete života umirovljenika i starijih osoba Grada Belišća putem organiziranih dnevnih aktivnosti.

Dnevni boravak će za umirovljenike i starije osobe biti otvoren svakog radnog dana od 09,00 do 13,00 sati, i 15,00 do 19,00 sati.

Voditeljice dnevnog boravka su:

- gđa. Branka Pavlović i

- gđa. Marinela Jurković

Pozivemo sve umirovljenike i starije osobe Grada Belišća da se ukljuće u ponuđene aktivnosti ovog, hvale vrijednog projekta, unapređenja kvalitete života umirovljenika i starijih osoba.

Udruga umirovljenika i starijih osoba

 

 

                                                                                          


USKRSNA ČESTITKA 14.04.2017

Slika

Drage sugrađanke i sugrađani!

Poštovane Belišćanke i Belišćani!

Pred nama je najveći kršćanski blagdan Uskrs, simbol nade, boljitka i pobjede života nad smrću. Isusovo uskrsnuće daje nam neiscrpnu snagu potrebnu za svladavanje životnih problema i svaku bezizlaznost pretvara u nadu.

Neka nam tajna Isusova uskrsnuća bude nadahnuće u svemu što radimo, za dobrobit običnog čovjeka.

U tom duhu, svim građankama i građanima grada Belišća i prigradskih naselja Udruga umirovljenika i starijih osoba želi SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS.

 


USKRSNA ČESTITKA 14.04.2017

Slika

Dragi prijatelji i suborci!

Poštovani stradalnici Domovinskog rata!

Poštovane obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja!

Poštovani građani grada Belišća, Valpovštine i lijepe naše!

Obasjani uskrsnom Svjetlošću, osnaženi ljubavlju koja je pobijedila na križu, ustrajni u borbi protiv svih zala današnjice.

Neka nam Uskrs bude poticaj da činimo dobro drugima, iskreno se pridržavajući temeljnih kršćanskih vrednota koje oplemenjuju naš život.

Neka i ovaj Uskrs oživi zajedništvo u obiteljima, i bude ohrabrenje za sve što nam život donosi. Poštujući načela kojima nas je učio Uskrsli – istina, pravda, poštovanje i ljubav prema bližnjima snažno koračajmo u bolju budućnost, dajući svoj doprinos izgradnji pravednijeg društva i zajednice mira i razumijevanja među ljudima.

Poštovani branitelji želimo da u vašim srcima zavlada duh radosti i veselja, da blagdane Uskrsa provedete u ozračju nade, pouzdanja i optimizma, u toplini svojih domova, okruženi prijateljima i obitelji.

Svim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata, obiteljima poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i građanima grada Belišća, Valpovštine i ljepe naše koji slaveći iščekuju Kristovo uskrsnuće, želimo sretan i blagoslovljen Uskrs.

HVIDR-a Belišće

 


Međunarodni dan poezije 20.03.2017

Slika

  Obavijest

Udruga umirovljenika i starijih osoba i Stranka Umirovljenika (SU) grada Belišća organiziraju u četvrtak, 23. ožujka 2017. godine „Večer poezije" u prostorijama Stranke umirovljenika, Kralja Tomislava 198a (stara zgrada Kombela) s početkom u 18,00 sati.

Večer poezije organizira se u sklopu obilježavanja „Međunarodnog dana poezije“ koji se u cijelom svijetu tradicionalno obilježava 21. ožujka sa svrhom promicanja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije u cijelom svijetu.

Pisana riječ stoljećima je bila jedan od najčešćih načina komunikacije. Njima su započinjale i završavale fatalne ljubavi, iskazivali su se najdublji osjećaji i misli, razmišljanja i emocije. Danas, zahvaljujući napretku moderne tehnologije, posebice Internetu, rukom pisana pisma i pjesme postala su tek nostalgični podsjetnici na neka prošla, minula i romantičnija vremena. 

 

Za sve druge informacije molimo nazvati na telefon:

- Kornelija Fešiš - 031/663 971

- Pavo Milekić -099/690 9114


HUMANITARNA AKCIJA "POMOZIMO BLIŽNJEM SVOM" 10.02.2017

 

Slika  Slika

 

Slika

Članovi Udruge umirovljenika i starijih osoba i Stranke Umirovljenika grada Belišća  nastavljaju s humanitarnom akcijom pod nazivom „Pomozimo bližnjem svom“.

Ova hvale vrijedna humanitarna akcija koja se uspješno provodi već treću godinu zaredom u sklopu obilježavanja „Svjetskog dana socijalne pravde" od 01. veljače do 31. ožujka 2017. godine.

Korisnici pomoći ove humanitarne akcije biti će obitelji i građani u potrebi grada Belišća i prigradskih naselja.

Cilj ove humanitarne akcije je skupiti pomoć u rabljenoj i novoj odjeći i obući za građane u potrebi i osnažiti vrijednosti zajedništva, ljubavi i solidarnosti za nadolazeće Uskrsne  Blagdane.

U sklopu ove humanitarne akcije u Udruzi Umirovljenika i Starijh Osoba biti će organizirana  i „Socijalna samoposlugu odjeće i obuće za građane u potrebi“ koja će biti otvorena  u prostorijama Udruge, svakoga četvrtka od 17,00 do 20,00 sati, na adresi: Belišće, Kralja Tomislava 198 A - stara zgrada Kombela.

Ovim putem pozivamo građene grada Belišća i prigradskih naselja da se pridruže ovoj hvale vrijednoj humanitarnoj akciji kako bismo zajedno, za nadolazeće Uskrsne Blagdane pomogli svojim sugrađanima u potrebi.

Za sve druge informacije molimo nazvati na telefon:

- 099/690 9114 -Pavo Milekić

- 095/6629 688 - Ivkica Pavlović.

 

 


HUMANITARNA AKCIJA "POMOZIMO BLIŠNJEM SVOM" 10.04.2013

Slika

 Hmanitarna akcija pod nazivom „Pomozimo bližnjem svom“, koju provode Udruga umirovljenika i starijih osoba i Stranka Umirovljenika Grada Belišća nastavlja se i tijekom mjeseca veljače 2017. godine.

Cilj ove akcije je pomoći bližnjem svom i osnažiti vrijednosti zajedništva i solidarnosti.

U sklopu ove humanitarne akcije organizirana je i „Socijalna samoposluga odjeće i obuće za građane u potrebi“.

Samoposluga se za građane Belišća i prigradskih naselja organizira srijedom i četvrtkom u prostorijama Stranke Umirovljenika, u zgradi starog Kombela, u Belišću, K.Tomislava 198A:  -

- srijedom od 10,00 do 12,00 sati.

- četvrtkom od 18,00 do 20,00 sati

Odje�u i obu�u besplatno mogu preuzeti svi gra�ani u potrebi koji �e sami izabrati što im je potrebno.

Gradska organizacija Stranke Umirovljenika Beliš�a se ovim putem od srca zahvaljuju svima koji su se odazvali ovoj hvale vrijednoj akciji.

Pavo Mileki�

099 690 9114

 
 
 

Nabava drva za ogrjev za članove Udruge umirovljenika i starijih osoba grada Belišća. 01.02.2017

Slika

 

                                                          O B A V I J E S T

Obavještavamo članove Udruge umirovljenika i starijih osoba grada Belišća i prigradskih naselja da mogu obaviti upis drva za ogrjev (bagrem, bukva, hrast i grab) za sezonu 2017. godine.

Svi zainteresirani članovi udruge predbilježbe mogu izvršiti na telefon:

·         095 6629 688 – Ivkica Pavlović

·         091 1002 988 – Branka Pavlović 

ili osobno u prostorijama Udruge, srijedom od 10,00 do 12,00 sati na adresi KraljaTomislava 189 a – zgrada nekadašnjeg Kombela.

Ponuda koju smo dobili od lokalnih ponuditelja je:

·         GRAB - 320 kn

·         BUKVA – 320 KN

·         BAGREM – 280 kn

·         HRAST – 290 kn

 

 


BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJA ČESTITKA 23.12.2016
 

Slika


HVIDR-a Belišće u koloni sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje 20.11.2016

Slika Slika

Počast Vukovaru i Škabrnji, poginulim hrvatskim braniteljima i svim žrtvama u Domovinskom ratu, dana 18. studenog 2016. godine odali su i predstavnici Udruge HVIDR-a Belišće zajedno s tisućama ljudi iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva.

Po prvi puta, u petak 18. studenoga 2016. godine u spomen na poginule hrvatske branitelje i civile u obrani Škabrnje 1991. godine, predstavnici Udruge HVIDR-a Belišće odali su počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod središnjeg Spomen-križa na mjesnom groblju svetog Luke i Spomen-obilježju masovne grobnice, i sudjelovali u obilježavanju 25. obljetnice stradanja tog ravnokotarskog mjesta.

Samo tog dana pripadnici JNA i srpskih paravojnih postrojba, potpomognuti pješaštvom tzv. kninskoga korpusa na čelu s ratnim zločincem, Ratkom Mladićem u Škabrnji su ubili i masakrirali 43. civila i 15 hrvatskih branitelja.

Dan kasnije ušli su i u susjedno selo Nadin gdje su ubili 14 civila, preživjele seljane su protjerali, a imovina im je zapaljena ili opljačkana. 

Do oslobođenja mjesta u Oluji 1995. u Škabrnji i okolici ubijeno je 86 osoba. 

Slika SlikaSlikaSlikaSlika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika


Korisnici Dnevnog boravka za starije osobe grada Belia u posjetu vrtiu "Maslaak" 10.05.2015

Slika

 

U etvrtak 07. svibnja 2015. godine u sklopu teme pod nazivom "Godine nisu vane" voditeljice projekta „Dnevni boravak za starije osobe grada Beliša“ ga. Branka Pavlovi i ga. Marinela Jurkovi zajedno s korisnicima dnevnog boravka bili su u posjetu djejem vrtiu „Maslaak“ Beliše.

 

Na ulazu u vrti doekao ih je i primio ravnatelj vrtia gosp. Zdenko Glasovac koji ih je upoznao s radom ove ustanove, a potom su se podijelili u dvije skupine – skupinu "Ribice i skupinu "Kikii".

 

Nakon meusobnog predstavljanja i upoznavanja s djecom skupine Ribice i Kikii, djeca su za korisnike dnevnog boravka izvela jedan vrlo lijep i zanimjiv program (razne pjesmice, plesove i skeeve), a oni njima su pripremili zanimljive prie iz svog djetinjstva i škole. Jedna korisnica je djeci proitala jednu priu o majci koju je sama napisala.

 

U ugodnom i veselom druenu, tijekom kojega su djeca vrtia, korisnike dnevnog boravka ponudila marmeladom koju su uz pomo teta sama napravila, razgovaralo se i o vanosti djedova i baka u ivotu i odgoju djece.

 

Na kraju ovog posjeta gosp. Glasovac je podjelio zahvalnice svim sudionicima ovog vrlo ugodnog, zanimljivog i nadasve nezaboravnog susreta koji je omoguio djeci vrtia „Maslaak“ Beliše jednu novost u odgojno obrazovnom procesu, izrazvši elju da se isti uskoro ponovi.

 

Slika

 

 Slika

Slika Slika

Slika Slika

Slika

 

 

 

 

 

 

 

 Slika

Slika

 

Udruga umirovljenika i starijih osoba


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"