Početna Predsjedništvo Dokumenti O udruzi   Pristupnica

Linkovi
Web povezuje ljude Grad Belišće


 

UDRUGA UMIROVLJENIKA I STARIJIH OSOBA

Socijalna samoposluga prikupljene odjee i obue za graane u potrebi 24.02.2015

Slika

Slika

Udruga Umirovljenika i Starijih Osoba grada Beliša organizira podjelu prikupljene odjee i obue za graane u potrebi grada Beliša i prigraskih naselja pod nazivom „POMOZIMO BLINJEM SVOM“.

Molimo sve graane Beliša i prigradskih naselja, u potrebi, da se jave u „Udrugu umirovljenika i starijih osoba“, na adresi Beliše, Vijenac S. H. Gutmanna 1. – zgrada preko puta belišanske gradske trnice.

 Prikupljena odjea i obua moe se izabrati i podii u Socijalnoj samoposluzi udruge, svakim etvrtkom od 18 do 20 sati ili po dogovoru na kontakt telefon:

-        095/6629 688 – ga. IVKICA PAVLOVI

-        099/690 9114 – gosp. PAVO MILEKI


SOCIJALNA SAMOPOSLUGA ZA ODJEU OBUU 19.01.2015

 

Slika

 

Slika

lanovi Udruge Umirovljenika i Starijih Osoba grada Beliša nastavljaju sa humanitarnom akcijom pod nazivom „POMOZIMO BLINJEM SVOM“.

Cilj ove akcije je bio sakupiti pomo u rabljenoj i novoj odjei i obui za graane u potrebi i osnaiti vrijednosti zajedništva, ljubavi i solidarnosti.

U sklopu ove humanitarne akcije u prostorijama Udruge Umirovljenika i Starijh Osoba grada Beliša organizirana je  „Socijalna samoposluga za odjeu i obuu" koja e biti otvorena  svakoga etvrtka od 18,00 do 20,00 sati, na adresi: Beliše, S. H. Gtmanna 1 - stara zgrada gradske Vijenice.

    Ovim putem pozivamo graene u potrebi grada Beliša i prigradskih naselja da nam se jave radi podjele prikupljene odjee i obue, ili na telefon:

- 099/690 9114 - Pavo Mileki

- 095/ 6629 688 - Ivkica Pavlovi

 


 
 

 


ESTITKA POVODOM DANA DRAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE 15.01.2015

Slika

Slika

UDRUGA UMIROVLJENIKA I STARIJIH OSOBA ESTITA SVIM SVOJIM LANOVIMA, UMIROVLJENICIMA I STARIJIM OSOBAMA TE GRAANIMA VALPOVŠTINE I LIJEPE NAŠE

"DAN DRAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE"


SRETAN BOI 23.12.2014
Slika

DNEVNI BORAVAK BELIE 10.11.2014

Slika

KORISNICI DNEVNOG BORAVKA ZA STARIJE OSOBE GRADA BELIŠA PROSLAVILI MARTINJE I OBILJEILI SVJETSKI DAN ŠEERNE BOLESTI

Udruga umirovljenika i starijih osoba grada Beliša u ponedjeljak, 10.studenog 2014. godine, povodom Martinja - blagdana Svetog Martina iz Toursa, za korisnike programa Dnevnog boravka za starije osobe grada Beliša organizirala je malu umirovljeniku zabavu i obiljeila Svjetski dan šeerne bolesti.

Uz svirku i pjesmu mnogi su i zaplesali, a u drugom dijelu veeri, mjerenjem šeera, obiljeen je i Svjetski dan šeerne bolesti.

SlikaSlika

 

Slika


HUMANITARNA AKCIJA "POMOZIMO BLIŠNJEM SVOM" 10.02.2017

 

Slika  Slika

 

Slika

Članovi Udruge umirovljenika i starijih osoba i Stranke Umirovljenika grada Belišća  nastavljaju s humanitarnom akcijom pod nazivom „Pomozimo bližnjem svom“.

Ova hvale vrijedna humanitarna akcija koja se uspješno provodi već treću godinu zaredom u sklopu obilježavanja „Svjetskog dana socijalne pravde" od 01. veljače do 31. ožujka 2017. godine.

Korisnici pomoći ove humanitarne akcije biti će obitelji i građani u potrebi grada Belišća i prigradskih naselja.

Cilj ove humanitarne akcije je skupiti pomoć u rabljenoj i novoj odjeći i obući za građane u potrebi i osnažiti vrijednosti zajedništva, ljubavi i solidarnosti za nadolazeće Uskrsne  Blagdane.

U sklopu ove humanitarne akcije u Udruzi Umirovljenika i Starijh Osoba biti će organizirana  i „Socijalna samoposlugu odjeće i obuće za građane u potrebi“ koja će biti otvorena  u prostorijama Udruge, svakoga četvrtka od 17,00 do 20,00 sati, na adresi: Belišće, Kralja Tomislava 198 A - stara zgrada Kombela.

Ovim putem pozivamo građene grada Belišća i prigradskih naselja da se pridruže ovoj hvale vrijednoj humanitarnoj akciji kako bismo zajedno, za nadolazeće Uskrsne Blagdane pomogli svojim sugrađanima u potrebi.

Za sve druge informacije molimo nazvati na telefon:

- 099/690 9114 -Pavo Milekić

- 095/6629 688 - Ivkica Pavlović.

 

 


KORISNICI DNEVNOG BORAVKA ZA STARIJE OSOBE GRADA BELIA NA SVETITU SVETE ANE 30.07.2014

Slika

U ponedjeljak, 28. srpnja 2014. god. korisnici projekta „Dnevni boravak za starije osobe grada Beliša“ zajedno sa korisnicima dnevnog boravka grada Valpova i Matice umirovljenika ugodno su se druili na svetištu Svete Ane u Bistrincima.

Slika

Ovo zajedniko druenje umirovljenika i starijih osoba koje je organizirano u sklopu provedbe jedne od šest aktivnosti projekta Dnevnog boravka uveseljavao je i glazbeni sastav belišanina Tomice Jergovia.Slika

 

 

Udruga umirovljenika i starijih osoba e za korisnike Dnevnog boravka i zainteresirane graana Valpovštine krajem kolovoza organizirati i izlet u Varadin na ŠPANCIR FEST.


DNEVNII BORAVAK ZA STARIJE OSOBE GRADA BELIA - RADNO VRIJEME 23.07.2014

Slika

Projekt pod nazivom „Dnevni boravak za starije osobe grada Beliša“ financiraju Ministarstvo socijalne politike i mladih i grad Beliše, u koji su zajedno sa korisnikom projekta Udrugom umirovljenika i starijih osoba, kao partneri ukljueni grad Beliše i Matica umirovljenika grada Beliša.

SlikaProjekt dnevnog boravka za starije osobe predstavlja model izvaninstitucionalne skrbi o starijim osobama koji je usmjeren na poboljšanje kvalitete ivota osoba starije ivotne dobi, u kojem se nastoji povezati sve sudionike u lokalnoj zajednici koji uz suradnju i potporu Ministarstva socijalne politike i mladih i jedinice lokalne samouprave, mogu pridonijeti cjelovitoj skrbi o starijim osobama.

 

Cilj ovog projekta je razvoj razliitih oblika socijalnih usluga koje pridonose ukljuivanju starijih osoba u ivot naše zajednice.

 


UDRUGA UMIROVLJENIKA I STARIJIH OSOBA BELIA ORGANIZIRA JEDNODNEVNI IZLET U VARADIN NA PANCIR FEST 23.07.2014

 

Slika

   O B A V I J E S T 

 

JEDNODNEVNI IZLET U  V A R A D I N

Udruga Umirovljenika i Starijih Osoba Beliša za korisnike „Dnevnog boravka za starije osobe grada Beliša“ i graane Valpovštine organizira jednodnevni izlet u Varadin, na „Špancir fest“.

-       Datum polaska: 30. kolovoza 2014.  ( subota)    

 -      Vrijeme polaska:  6,00 sati

-       Vrijeme povratka:  20,00 sati ili po dogovoru

-       Mjesto polaska:  Beliše – autobusni kolodvor

-       Cijena izleta:  75,00 kuna.

CIJENA IZLETA UKLJUUJE: prijevoz udobnim turistikim autobusom prema programu.

Prijava se moe izvršiti do 29. kolovoza u prostorijama Dnevnog boravka, u Domu umirovljenika Beliše, Vijenac J. J. Strossmayera 67. svakim radnim danom od 9,00 do 19,30 sati ili na kontakt telefon:

-    IVKICA PAVLOVI – 095/ 662 9688

-    PAVO MILEKI – 099/ 690 9 114

IDEJA ZA SAVRŠEN VIKEND:

Stari Grad Varadin - prekrasna utvrda za koju se vjeruje da potjee iz 12. stoljea. Izvrsno je ouvana kroz burnu povijest i brojne ratove, a danas je sastavni dio Gradskog muzeja.

Varadinsko groblje stvarano vizionarskom dušom Hermana HALLERA, nije samo poivalište mrtvih ve svojevrsni biser parkovne arhitekture i spomenik prirode.

Povijesna jezgra grada je ono što Varadni razlikuje od drugih gradova. Bogata urbana sredina sastoji se od brojnih palaa i vila iz doba baroka i secesije te ima jednu od najstarijih gradskih vijenica.

PROGRAM JEDNODNEVNOG IZLETA:  

-       Polazak autobusom sa autobusnog kolodvora Beliše u 6:00 sati – vonja do VARADINA.

-      Po dolasku, sastanak s vodiem i odlazak na razgledanje gradske jezgre: GRADSKO GROBLJE, BAROKNE

 PALAE, - BAROKNE CRKVE, GLAVNI TRG…

-       Razgled STAROG GRADA u kojem se nalazi MUZEJ s tri stalna postava u tri muzejska odjela: Kulturno-povijesni, Galerija starih i novih majstora i Entomološki odjel. 

Ostatak  dana i poslijepodneva uivanje u programu

Š P A N C I R   F E S T A!

 

 

 


GRADONAELNIK BELIA U POSJETI DNEVNOM BORAVKU ZA STARIJE OSOBE GRADA BELIA 19.07.2014

Slika

 

 

SlikaU petak,18. srpnja 2014. godine gradonaelnik Beliša gosp. Dinko Buri posjetio je sa suradnicima Dom umirovljenika u kojem se provodi Projekt pod nazivom „Dnevni boravak za starije osobe grada Beliša“ koji financiraju Ministarstvo socijalne politike i mladih i grad Beliše, u koji su zajedno sa korisnikom projekta Udrugom umirovljenika i starijih osoba, kao partneri ukljueni grad Beliše i Matica umirovljenika grada Beliša.

Projekt dnevnog boravka za starije osobe predstavlja model izvaninstitucionalne skrbi o starijim osobama koji je usmjeren na poboljšanje kvalitete ivota osoba starije ivotne dobi, u kojem se nastoji povezati sve sudionike u lokalnoj zajednici koji uz suradnju i potporu Ministarstva socijalne politike i mladih i jedinice lokalne samouprave, mogu pridonijeti cjelovitoj skrbi o starijim osobama.

Cilj ovog projekta je razvoj razliitih oblika socijalnih usluga koje pridonose ukljuivanju starijih osoba u ivot naše zajednice.

Tijekom posjete gradonaelnik Buri se upaznao sa voditeljima i korisnicima projekta te aktivnostima koje se u sklopu projekta provode u dnevnom boravku za starije osobe.

Po završetku ove vrlo ugodne posjete gradonaelnik Beliša je svoj posjet obiljeio zajednikom fotografijom.

 

Udruga umirovljenika i starijih osoba

Pavo Mileki

099 690 9114

 

 


04.07.2014

Slika

U ponedjeljak, 30. lipnja 2014. godine korisnici Projekta Udruge umirovljenika i sarijih osoba "Dnevni boravak za starije osobe grada Beliša" koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, u koji su kao partneri ukljueni grad Beliše i Matica umirovljenika grada Beliša, odrali su zajedniku radionicu sa korisnicima Udruge mladih i djece s teškoama u razvoju 'Zvono' na temu 'Biti volonter'.

 Radionice se to u sklopu projekta 'Volunteer new deal' kojim se eli postii pruanje podrške ranjivim skupinama u njihovu procesu integracije u društvo, kako bi poveali svoju konkurentnost na trištu rada, a sve to kroz volontiranje za opu dobrobit.

Dnevni boravak otvoren je svakoga radnog dana od 09,00 do 15,00 sati.

Udruga umirovljenika i starijih osoba

 

 


UDRUGA UMIROVLJENIKA I STARIJIH OSOBA NA POTPISIVANJU UGOVORA O FINANCIRANJU PROJEKTA UDRUGE 06.06.2014

Slika

U utorak, 3. lipnja 2014. godine predstavnica Udruge umirovljenika i starijih osoba ga. Ivkica Pavlovi potpisala je s gradonaelnikom grada Beliša gosp. Dinkom Buriem Ugovor o financiranju projekta udruge pod nazivom „PROJEKT ZAŠTITE  I SKRBI O STARIJIM I NEMONIM OSOBAMA TE UNAPREENJA ZNANJA I VJEŠTINA ZA RAD SA STARIJIM OSOBAMA“.

 


DNEVNI BORAVAK ZA STARIJE OSOBE GRADA BELIA 05.06.2014

Slika

Od 1. lipnja do 31. prosinca 2014. godine u Belišu se provodi projekt pod nazivom "Dnevni boravak za starije osobe grada Beliša" koji e se provoditi u Domu umirovljenika na adresi Vijenac J. J. Strossmayera 67.

Projekt “Dnevni boravak za starije osobe grada Beliša” predstavlja model izvaninstitucionalne skrbi o starijim osobama koji je usmjeren na poboljšanje kvalitete ivota osoba starije ivotne dobi, u kojem se nastoji povezati sve sudionike u lokalnoj zajednici koji uz suradnju i potporu Ministarstva socijalne politike i mladih i jedinice lokalne samouprave, mogu pridonijeti cjelovitoj skrbi o starijim osobama.

Cilj ovog projekta je razvoj razliitih oblika socijalnih usluga koje pridonose ukljuivanju starijih osoba u ivot zajednice.

Specifini cilj projekta je unaprjeenje kvalitete ivota starijih osoba u gradu Belišu kroz organizaciju dnevnog boravka koji e organiziranim aktivnostima pridonijeti sprjeavanju socijalne izoliranosti i poticati njihovo integriranje i aktivno sudjelovanje u ivotu lokalne zajednice.

Vrijednost je ovog projekta što ukljuuje rad jednih za druge, što znai da e u provedbi projekta najveim dijelom biti angairani volonteri partnerskih organizacija: Udruge umirovljenika i starijih osoba, grad Beliša i Matice umirovljenika grada Beliša, uz strune vanjske suradnike koji e biti angairani za pojedine specifine aktivnosti. Na taj se nan promovira volontiranje unutar samih udruga, ali i prema lokalnoj zajednici, a istovremeno starijim osobama prua mogunost da svojim angamanom prevladaju socijalnu iskljuenost i uspješno se integriraju u ivot lokalne zajednice podiui kvalitetu vlastitog ivota.

Ciljana skupina i korisnici projekta su osobe starije ivotne dobi, odnosno osobe starije od 60 godina i umirovljenici.

Zadane grupe aktivnosti i usluga (sportsko-rekreativne, kreativne, edukacijske, kulturne, zabavne, kombinacija navedenih aktivnosti i drugo) razraene su sukladno iskustvima iz dosadašnjeg rada sa osobama starije ivotne dobi, a ponuda aktivnosti bit e prilagoena mogunostima i zahtjevima korisnika. Izvoditelji pojedinanih aktivnosti bit e volonteri/lanovi partnerskih organizacija i vanjski suradnici, sukladno vještinama i znanjima.

Aktivnosti projekta oglašavat e se u lokalnim medijima te internetskim stranicama partnera u projektu kako bi informacije bile dostupne što veem broju korisnika.

 

                                                                                  Udruga umirovljenika i starijih osoba

                                                                                                

 


30.03.2014

Slika

Kako je i najavljeno, u subotu 29. oujka 2014. godine, s poetkom u 19,00 sati u prepunoj dvorani Amaterskog kazališta Beliše Predsjedništvo Udruge HVIDR-a Beliše odralo je svoj prvi Radni sastanak sa lanovima Udruge.

Nakon intoniranja Dravne himne i odavanja poasti nedavno, iznenada preminulom lanu Udruge gosp. HORVAT-HRVOJ TOMISLAVU i svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i rtvama palim za Republiku Hrvatsku od prvog spomena njenog imena do danas, Predsjednik Udruge HVIDR-a Beliše gosp. Pavo Mileki otvorio je prvi Radni sastanak s lanovima Udruge.

Radnom sastanku nazoio je i gosp. Zlatko Plazibat, Predsjednik Nadzornog odbora upanijske zajednice Udruga HVIDR-a Osjeko-baranjske upanije i Predsjednik Suda asti HVIDR-e RH, te predstavnici Udruge umirovljenika P.P. Valpovo i Udruge Dragovoljaca Domovinskog rata Beliša. 

Tema radnog sastanka bila je:

-       Upoznavanje lanova Udruge sa provedenim i planiranim aktivnostima Udruge,

-       Projektu ouvanja steevina i zaštite digniteta Domovinskog rata,

-       Planu rada Udruge za 2014. godinu i mandatno razdoblje, te

-       Sveanom obiljeavanju 22 obljetnice Akcije Baranja koja e se obiljeiti 3. travnja 2014.i

-       Izradi sveane zastave Udruge HVIDR-a Beliše. 

Razgovaralo se o problemima i potrebema hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, pravnoj i socijalnoj zaštiti, te psihosocijalnoj i zdravstvenoj rehabilitaciji lanova Udruge s posebnim naglaskom na zaštitu digniteta hrvatskih branitelja – ratnih vojnih invalida.

Po završetku radnog sastanka volonterima (20) koji su sa lanovima Udruge HVIDR-a Beliše sudjelovali u prikupljanju potpisa za referendum o promjeni lanka 12. stavka 1. ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina kojim se predlae promjena praga za uvoenje dvojezinosti s 1/3 na 50%, podijeljene su Zahvalnice i bedevi Stoera za obranu hrvatskog Vukovara.

Pavo Mileki, 099 690 91 14

 

 


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"